sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Vilosohvin villasukat.


The philosopher finally got his birthday socks. Furry goes barefeet all year round - except for the times he's on his motorbike. When his birthday was coming closer I told him that I was sorry not to be able to knit a birthday present as he doesn't wear anything that I knit (socks, mittens, hats, scarves..). "No, no!", said Furry, "you could knit me biking socks - they'd be really good in the winter!" So here we go ladies and gents, biking socks.

Turri, filosofian opiskelija, nuorisotyönohjaaja ja prätkä-äijä, toivoi synttärilahjaksi villasukkia pärräilyynsä ja sellaiset myös sai. Lankana oli sitä kuuluisaa veljessarjaa ja puikkoina 3,5mm bambut. Hyvät tuli, istuu kuin nenä päähän (tai sukka jalkaan) ja toivoa sopii, etteivät aiheuta samanlaista keulintaa pärrän päällä kuin aiheuttivat sukkia kuvatessa.Muutenkin päivä oli hyvä, aamulla oli pitkästä aikaa kotoisan aurinkoinen ja kirpakka syyspäivä tuulen tuiverruksineen kaikkineen. Aamuseitsemältä auringonnousu oli niin kaunis, että kuolemaa uhmaten roikuin kamera kaulassani ikkunasta saadakseni kuvan aamun kajosta peltojen yllä (taustalla lampaiden äänet ja vieno lannan tuoksu). Päärakennuksen ovia avatessa sekä ulko-oven että respan avain löytyi ensi yrittämällä (avainnippu on valtava), puuro maistui viikonloppuleiriläisille ja sain pussillisen kauniita kiviä yhdeltä kurssilaiselta tämän lähtiessä (sama täti tunki Turrin takataskuun tippiä). Keittiön miekkonen teki punasipulipiirasta lounaaksi, äiti soitti ja kertoi laittaneensa paketin postiin ja entinen talkkari päräytti yllätysvisiitille ja tarjoutui viemään ajelulle moottoripyörällään. Illan kruunasi tuoreet sämpylät ja Ronin, Elsan ja projektiassistentin kotiutuminen viikonlopun vietosta pääkaupungin humusta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No sähän olit nopea neuloja! Mä ymmärsin ensin (väsynyt kun olen), että puuro maistui viikonloppuleiriläisiltä ja ihmettelin hetken mihin kannibalismiin siellä on oikein sorruttu :D

-Apteekintäti N

neitinomad kirjoitti...

Joo N, täällä on ollut aikaa neuloa! Huomenna pitäisi pukata postiin yhdet sukat, joita en ole täällä vielä esitellyt ja yhdet lapaset on puolitiessä ja lapsen neulekin aloitettu. Tuotteliasta aikaa!

Katsottiin just 40 and virgin vai mikä lie tosi huono elokuva, mutta oli ihan lokoisaa köllöttää toisen vapaaehtoisen kainalossa ja haista pahalle. :P