perjantai 4. marraskuuta 2011

Tuppulandia.

Ainakin R. on kysellyt asuntoesittelyä sun muuta, joten aloitetaan nyt vähän laajemmasta näkökulmasta - meidän tuppulandiasta. Perjantai-illan pimeä ehti ennen kuin kaikki kuvauskohteet tuli ikuistettua, joten olkoon tässä nyt maistiaisia ensi hätään.

Kukaan ei tunnu tietävän Tuppulan asukaslukua, paikallisten "varma tieto" on vaihdellut 4000 ja 14 000 asukkaan välillä. Keskustassa on yksi katu, jonka poikkikadulla on K-Marketin kokoinen market, pääkadulla on neljä apteekkia, käsityöliike (toinen käsityöliike oli sulkenut ovensa tänään) ja erinäisiä muita liikkeitä kahvilasta leipomoon, antiikkikauppaan, sisustuskauppoihin, kenkäkauppaan, ruokakauppaan, paperikauppaan... Lankakaupan täti tuntee minut nimeltä, hedelmäkaupan setä tietää, että vapaapäiväni on koittanut, kun tallustan putiikkiin, suunnistan takaseinälle ja hetken puristeltuani valitsen kaksi avocadoa. Myös lempikahvilan tyttö tietää, että tahdon skonssin ja teetä tai kahvia.

Lempikahvila tarjoaa kylttinsä mukaan "hyvää ruokaa koko päivän", mutta muutaman viikon täällä asuttuani tiedän sen tarkoittavan, että viiden jälkeen sisään ei enää pääse. Paperikaupasta löytyy vapaapäiväksi lehti, kun jaksaa tarpeeksi kauan zoomata ristisanojen ja moottoriurheilun väliin. Country Living on ihan lemppari, tänään löytyi Design -lehti.

Postitoimisto on apteekissa, shampoo ja naamanpuhdistusaine kannattaa ostaa apteekista ja jos kadun varteen pysähtyy auto, liikenneruuhkan ainekset on kasassa.

Ei kommentteja: