tiistai 16. elokuuta 2011

Mummolan vaatekaapilla.

Mummolassa on aina kahtalaiset keskustelun aiheet. Toisaalta asioiden tulisi kestää ikuisesti: pohjastaan huonokuntoiseksi mennyt 23-vuotias kattila on surkeaa tekoa, sillä kyllähän kattilan pitäisi päivittäisessä käytössä kestää ikuisesti. Toisaalta sitten meininki on "toisi tuo ukki nyt vaan mustia jätesäkkejä niin saisi heittää tätä tavaraa roskiin". Vaivihkaa olen vihjaillut, mitä minä tahtoisin tuholta pelastaa ja suoraan täräyttänyt kiellon heittää muutamia tavaroita pois.

Vaaleanpunainen, kukikas, käyttämätön villaviltti 70-luvulta on luvattu minulle.

Tänään kerroin, että tahtoisin sen posliinisen hammasmukin, jossa on roosan värisiä ruusuja. Toistaiseksi toiveelle vain tuhahdeltiin, "roskiin joutaisi".

Vuosien saatossa kutistunut mummi on vuoden päivät katsellut vaatekaapissaan roikkunutta ruutumekkoa sillä silmällä ja tänään mukaani lähtikin paitsi se ihana ruutumekko, myös jokseenkin eksoottinen, nilkkapituinen ja vetoketjulla suljettava violetti-vaaleanpunainen plyysiaamutakki.

Vielä minä pelastan sen kirkkaankeltaisen krijahyllyn, ruusuisen hammasmukin, eteisen seinälampun, raidalliset vohvelikangaspyyhkeet ja paljon muuta!

Kuviakin saatatte saada taas joskus, kun niitä intoudun ottamaan.

I made some vintage hunting at my grandparents'. So great!

Ei kommentteja: