keskiviikko 21. elokuuta 2013

Varapäre.Toista viikkoa näkövammaiskuntoutuksessa mennään. Välillä on ollut tukalampaa ja toisinaan, kuten tänään, aivan ihanaa. Aamupäivä käsityönohjaajan kanssa kaksin, väkertämässä muovipärekoria, tai siis virallisesti pärekoria synteettisestä nauhasta. Keskustelunaiheina muun muassa

Muistojen bulevardi
Antti Nylén
ekologia
kirkko ja yhteiskunta
Ville Ranta
kierrätys
entisaikojen elinolot
minimalismi
kerskakulutuksen tilapäisyys
kestävä elämäntapa
käsityöt ja kädentaidot
sisustus
valaistus
estetiikka
retro ja vintage

Ja kaiken sen lomassa syntyi tämä pieni koppa, johon tulevaisuudessa toivottavasti sijoitetaan kummilasten lelut vierailuja varten.

4 kommenttia:

17 neliötä kirjoitti...

Oon aina miettinyt, miten pärekopan ylin kerros tehdään, siis se missä päreet päätellään. Tämä oli tosi kiinnostava kuvasarja ja hyvältä näyttää lopputuloskin! :)

neitinomad kirjoitti...

Joo, näistä kuvista se ei tainnut juurikaan käydä ilmi, ellei sit vikan kuvan korin kulmasta sitä osaa tiirata. Tässä siis menee sellainen 1,6mm metallilanka tossa saumassa/taitteessa, sen ympäri pujotetaan ne kaikki vikat päreet, koska muuten joka toinen jäisi repsottamaan. Perinteisessä pärekorissa siellä ylälaidassa on leveämpi metallinen vanne.

neitinomad kirjoitti...

Ja päreet on siis laidoissa tavallaan kaksinkerroin, ne päät päättyy tonne korin sisäpuolelle siihen sivulaidan alareunaan, just ennen pohjaa.

17 neliötä kirjoitti...

Kiitos selvityksestä! joskus olisi kiva kokeilla itsekin korin tekoa :)